MENETRENDI ÉRTESÍTÉS

Tájékoztató Szeged helyi közösségi közlekedésben a határozott időre szóló „időalapú jegy” bevezetéséről és felhasználási rendjéről.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szeged helyi közösségi közlekedésben bevezette az „időalapú jegyet” (elővételben váltott vonaljegy, kedvezményes 10 db-os gyűjtőjegy, járművön váltott járművezetői jegy, fedélzeti menetjegy), amely a Szeged Napja rendezvény sorozat alkalmával 2018. május 18. üzemkezdet és május 27. üzemzárás között, valamint a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai estéjén vagy az „esőnapon” vehető igénybe. Az „időalapú jeggyel” 18.00 órától üzemzárásig korlátlan átszállással lehet utazni bármely Szeged helyi közösségi közlekedésben meghirdetett járaton. Az „időalapú jegy” felhasználásának és érvényességének feltétele, hogy a vonaljegy (elővételben váltott vonaljegy, kedvezményes 10 db-os gyűjtőjegy, járművön váltott járművezetői jegy vagy  fedélzetei menetjegy) a Szeged Napja rendezvénysorozat időszakában, valamint a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai estéjén vagy az „esőnapon” 18.00 óra után a jármű fedélzetén lévő automata jegykezelővel, azaz időpecséttel kerüljön érvényesítésre. Kivételt képez a jegyérvényesítési kötelezettség alól a fedélzeti jegykiadó automatából vásárolt menetjegy, mert a vásárlás során a jegy kiadásakor már érvényesítésre kerül, így újbóli érvényesítése nem szükséges.

Az üzemzáráson a tárgynaphoz tartozó menetrendi hirdetmény utolsóként induló járatát kell érteni abban az esetben is, ha az 24.00 óra után indul, kivéve a 91E, 92E, 93E, 94E jelzésű éjszakai járatokat, amelyekre a kedvezmény nem érvényes.

Fontos tudnivaló, hogy kizárólag az időpecséttel érvényesített vonaljegy (elővételben váltott vonaljegy, kedvezményes 10 db-os gyűjtőjegy, járművön váltott járművezetői jegy vagy fedélzeti menetjegy) fogadható el.

A hagyományos lyukasztós jegyérvényesítővel érvényesített vonaljegy kizárólag egyszeri utazásra érvényes, ezért „időalapú jegy”- ként nem elfogadható el.

Letölthető tájékoztató (Határozott időre szóló „időalapú jegy” bevezetése Szeged helyi közösségi közlekedésben):  Letöltés

Az utazási tudnivalókkal kapcsolatban bővebb információ szerezhető be:

menetrendi információ: (80) 828-111 (éjjel-nappal),
ügyfélkapcsolati iroda:
- 6722 Szeged, Bartók Béla tér 6.
- nyitvatartás: munkanapokon
- hétfőtől csütörtökig: 8.00 – 12.00 és 12.30 – 15.30 óra
- pénteken: 8.00 – 13.00 óra
- telefon: (62) 555-099
- fax: (62) 555-091
központi diszpécserszolgálat: (62) 421-388 (éjjel-nappal)